Vogelvereniging "Vogellust" Waalwijk

 

Volière van de maand

 

Mijn naam is Rinus Graafmans ben 65 jaar en al 42 jaar lid van Vogelvereniging Vogellust in Waalwijk,daar ben ik ook al enkele jaren bestuurslid en secretaris.

Ben tevens ook lid bij Vogelvereniging De Sijs in Kaatsheuvel en bestuurslid ook ben ik al diverse jaren keurmeester tropen en parkieten bij de N.B.v.V.

Heb diverse keuringen per jaar ongeveer 23 door het gehele land

Mijn hobby is als kweker van diverse soorten begonnen namelijk grasparkieten en zebravinken, ben in 1981 over gegaan naar grote parkieten en agaporniden, heb hier zeer goede vogels mee gekweekt maar door de herrie die deze maakte ben ik in 1995 overgegaan naar de getekende zebravinken hier kon ik toch mijn draai niet in vinden en ben weer met agaporniden begonnen tot 2004 dit omdat mijn kooi van binnen vooral uit hout bestond werd hier en daar nogal aan geknaagd ook kreeg ik toen een muis probleem en dit werd steeds erger.

Ik ben toen gestart met Japanse meeuwen, spitsstaart amadine en binsen ook had ik buiten nog groenlingen, vinken en barmsijsjes.

In 2008 hebben we met behulp van leden en vooral 1 lid van Vogellust een nieuwe kooi gezet, deze bestaat nu uit 25 broedkooien en 2 binnenvluchten en 1 binnenkooi met buitenkooi voor de Europese cultuurvogels.

Daarom ben ik nu kweker van Japanse meeuwen,bruinborst rietvinken, zilverbekjes en loodbekjes en tevens buiten sijsjes, barmsijsjes en vinken. Dus heb je deze hobby kom dan bij een vereniging daar leer je altijd wat.

Voor meer informatie kijk op www.Vogellust-Waalwijk.nl     

 

 Binnen en buitenkooi geheel geïsoleerd.